Изненада! Един от най-доверените хора на Главчев хвърли оставка

Меглена Плугчиева е подала оставка като съветник на служебния премиер Димитър Главчев, съобщи БГНЕС. Тя изпълняваше ролята на външнополитически съветник.

Най-вероятната причина за нейното решение са спорове около поста на външен министър, който бе зает вчера от самия Главчев, след като преди седмица Стефан Димитров бе освободен. Междувременно президентът Румен Радев даде да се разбере, че няма да подпише указ за назначаването на предложения Даниел Митов.

По неофициална информация Плугчиева е настоявала начело на външното министерство да бъде дипломат, но Главчев не се е съобразил с позицията ѝ, като предложил Митов. Преди това Меглена Плугчиева е отказала поста.

В последното си интервю като съветник на служебния премиер Плугчиева заяви пред БНТ: „Има изключително добри кариерни дипломати. Става дума за служебно правителство, в което ще бъдат включени повече експерти, а не политически оцветени.

Аз съм била три пъти посланик на Германия, Швейцария и Лихтенщайн и в Черна гора, но винаги съм била политическа квота на Външно министерство. Спазвам принципите, човек като мен не е редно да поеме поста на външен министър в служебно

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ