Богданович очаква с нетърпение да играе срещу суперзвездите на САЩ

Един от лидерите на сръбския национален отбор – капитанът Богдан Богданович, сподели, че ще изпита удоволствие от предстоящия сблъсък на своя тим срещу САЩ още в груповата фаза на Олимпийските игри в Париж. Както е известно, американците ще бъдат с някои от най-големите си звезди от ранга на ЛеБрон Джеймс, Стеф Къри и Кевин Дюрант, като първото им сериозно препятствие ще бъдат именно “плавите” преди самите елиминации.

“Мотивиран съм за Олимпийските игри. Това е специално събитие. Не мисля, че някога отново бихме могли да видим такива играчи в редиците на САЩ, така че ще бъде наистина забавно да изляза и да се състезавам срещу тях… Преди две лета имахме цел да се класираме за Световното първенство. Когато се класирахме за него, новата ни цел бе да се класираме и за Олимпиадата. Сега отиваме да се борим за медалите в Париж. Развълнуван съм, че имам възможността да съм част от отбора и нямам търпение да се събера със съотборниците ми и да се забавляваме”, заяви Богданович.

Сърбия и САЩ се срещнаха за последно на Световното първенство през 2019-а в Китай, когато “плавите” надиграха “янките” с 94:89 в двубой за разпределение на местата от пето до осмо. Двата тима са в група “C”, където са още Южен Судан и победителят от квалификационния турнир в Пуерто Рико.

Последвайте каналите ни в: