Левски и Берое с нов опит да се върнат на победния път

Слушай на живо

Слушай на живо:
Левски – Берое

Левски посреща Берое в един от най-интригуващите мачове от последния кръг на редовния сезон в efbet Лига. Двубоят на стадион „Георги Аспарухов“ е тази вечер от 20:15 ч. и ще бъде ръководен от Волен Чинков.

Двата отбора влизат в срещата в серия от три поредни мача без победа.

Тимът на Николай Костов загуби последователно от Лудогорец (1:5), ЦСКА (0:2) и Черно море (1:3), което породи известно напрежение в лагера на „сините“. Заралии пък допуснаха поражения от Ботев (Пловдив) и Локомотив (София), а преди седмица спечелиха точка при домакинството си на Локо (Пловдив).

Преди сблъсъка столичани заемат петата позиция в класирането и при успех, поне временно, ще изместят „смърфовете“ от четвъртото място. Берое пък се намира в зоната с отборите, които ще се борят за оставане в елита. Ако си тръгнат поне с равенство от „Герена“ гостите ще влязат в групата с тимовете между седма и десета позиция и ще са сигурни за мястото си в efbet Лига и през следващия сезон.

Момчетата на Николай Костов също ще бъдат пределно мотивирани да се реваншират пред своите фенове за негативните резултати напоследък, а за да се случи това домакините трябва да покажат различно лице. Именно заради незадоволителното представянето на тима, днес сектор „Б“ ще остане празен, тъй като част от запалянковците обявиха бойкот.

Добрата новина за Левски е, че Хосе Кордоба и Келиан ван дер Каап се завръщат, след като пропуснаха гостуването на „Тича“ миналата събота заради настинка. Фабио Лима вече е възстановен, но няма да започне от първата минута, а аут за сблъсъка остават Асен Митков и трайно контузеният Илиян Стефанов. Наставникът на „сините“ разкри, че под рамката на вратата отново ще застане Пламен Андреев, който си връща титулярното място за сметка на Иван Андонов.

Беройци ще трябва да се справят без голямата си звезда Себастиян Вия, който изтърпява наказание заради натрупани картони. Всички други футболисти ще бъдат на разположение на Ачиари за срещата.

Първият двубой между днешните съперници по-рано през сезона завърши с победа за старозагорци с 2:1.

30

Берое 2:1 Левски

ЛЕВСКИ – БЕРОЕ

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ: Андреев, Галчев, Ван дер Каап, Кордоба, Цунами, Охене, Мислович, Петков, Евертон, Ел Джемили, Рикардиньо

БЕРОЕ: Мота, Скуадроне, Минго, Саломони, Политано, Алгара, Пачаме, Говеа, Еспиноса, Каетано, Трибуле

НАЧАЛО: 20:15 часа
СЪДИЯ: Волен Чинков
СТАДИОН: „Георги Аспарухов“, София

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe