Джамал Хил говори за тежката контузия: Кариерата ми можеше и да приключи

Бившият шампион на UFC в полутежка категория Джамал Хил говори пред журналисти за тежката контузия, която го извади от спорта за повече от година. Нокаутьорът скъса ахилес по време на приятелски баскетболен двубой, което доведе до операция и дълго възстановяване. В първата си битка след тази травма американецът ще оглави юбилейното събитие UFC 300. Съперник на 32-годишния бивш носител на титла ще бъде настоящия властелин в дивизията – Алекс Перейра.

“Оценявам моменти като този. Всичко можеше да приключи. Наистина можеше да приключи за мен. Имало е спортисти, които са се отказвали да се завърнат след такава контузия. Благодарен съм, че съм в позиция, в която медицината е напреднала и успях да се възстановя”, заяви Хил на пресконференция в Лас Вегас.

Бившият шампион при 93-килограмовите допълни, че винаги е вярвал, че може да оглави събитие като UFC 300.

“Ако някой ми беше казал преди три години, че ще оглавя UFC 300, щях да му повярвам. Вярвам в себе си и винаги съм вярвал. Може да питате и баща ми. Още от дете вярвам, че ще съм най-добрия в това, което правя. Беше футбол, след това баскетбол, а след това и ММА. Винаги съм знаел, че ще съм в такива моменти и ще се бия за титли”

Боецът с прякор “Сладки сънища” коментира и интересната случка между него и бъдещия му съперник в клетката Алекс Перейра. Когато двамата се срещнаха във Вегас, Хил поиска автограф от бразилеца. Нещо, което рядко се вижда при двама ММА бойци преди битка.

“Оцених, че отдели от времето си, за да ми даде автограф. Това е нещо, което искам да остане с мен от тази седмица. Наслаждавам се на времето си тук. Това е моето време. Това е един от специалните моменти и искам да го оценя максимално много”

Вижте цялото интервю с Хил тук:

Последвайте каналите ни в: