Секс или Тантричен секс

Хората използват може би едва 5% от своите сексуални възможности. Това е същото като да имате пиано и да мислите, че то има само 10 клавиша. Ставате наистина добри в свиренето, но всъщност има 88 клавиша и можете да свирите страхотно, стига да  знаете за възможностите, които музикалният инструмент ви предоставя. Порното задълбочава убеждението, че тези 10 клавиша са всичко, което имате.

И вие свирите все по-развълнувано, заинтригувани сте от това, което чувате, но не успявате да стигнете до същността. Тантричният секс може да ви покаже останалите 78 клавиша и ви учи как да свирите.

Какво ни дава порното?

1.Порното акцентира на външния вид, и втълпява подсъзнателно, че сексуалността зависи от перфектната визия. Това създава голям проблем със самочувствието на всеки, който има „дефекти“ в тялото си (килограми, размери, белези).

2.Набляга на задоволяването на другия. Да задоволиш човека до себе си е основна цел в порното, но къде е проблема в това. Ами партньорът не може да изпита оргазъм със ваша помощ, няма смисъл да се отдаваме на сексуалните удоволствия. Това са мислите, които ни нападат, когато нещо не върви. По този начин изгубваме желание за секс.

3.Порното не се фокусира върху любовта и интимността – те не са важни. В него двама или повече души изпълняват заедно серия от физически действия. Това е което двама души са способни да правят – упражнения.

Какво представлява Тантра?

1.Тантра доказва, че сте много повече от физическо тяло. Един човек може да ви гледа и докосва нежно по начин, който ще ви заплени. Той ще ви отведе в общия ви вътрешен свят, където ще дишате и ще се докосвате един друг, изпращайки тръпки и оргазми до всички части на вашите тела. И това няма нищо общо с външния вид.

2.Удоволствието е по-голямо, когато е взаимно. Хората са енергийни и физически същества. Когато докосвате партньора си, ако сте отдаден на това изцяло и се наслаждавате на усещането, партньора ще усети това. Вашето докосване ще бъде различно от това, което правите просто, за да задоволите човека до себе си.

3.Сексът има много измерения. Когато наистина включите съзнание, емоции, интуиция, страст, присъствие в интимното си преживяване, преминавате от просто правене на секс към нещо, което дори не можете да обясните.

4.Няма трикове или каквито и да е техники или сексуални фантазии. Всичко това е програмирано вътре в самите вас. Просто трябва да използвате съзнанието си.

Според нас и двете неща са полезни, въпросът е кога ще научим повече от „Тантра“, тъй като порното го учим от пубертета до средната възраст (или до живот), а за тантричния секс знаем малко. Може би е време вече да се потопим и в този свят?