Локомотив (Новосибирск) отнесе сериозна глоба в Русия

„Българският“ Локомотив (Новосибирск) отнесе сериозна глоба след последния 30-и кръг от редовния сезон в Суперлигата на Русия (б.р. победа над слабака Нефтяник (Оренбург) с 3:2 гейма). Клубът е глобен от Всероссийская федерация волейбол (ВФВ) въз основа на доклада на делегата на мача с 200 хиляди рубли (близо 4000 лева) за нарушаване на правилата.

Отборът от Новосибирск е нарушил член 1.

16 от правилника, според който в заявката за мача трябва да са включени най-малко 10 играчи от регистрираните 14 основни състезатели.

Ще припомним, че Локомотив изпрати резервен състав за този мач. От списъка с 14 основни играчи за сезона в него бяха само Игор Тисевич, Павел Круглов, Сергей Мелкозеров, Юрий Бражнюк, Михаил Вишняков, Денис Карягин и Александър Костадинов. Локо беше и с шестима от юношите си. Отборът беше воден и от български специалист Георги Петров, който е наставник на младежкия тим от Новосибирск.

В същото време старши треньорът Пламен Константинов, както и повечето основни волейболисти на Локомотив, сред които Константин Абаев, Иля Казаченков, Дмитрий Лизик, Иляс Куркаев, Мартин Атанасов, Омар Курбанов, Сергей Савин и Роман Мартинюк, въобще не пътуваха до Оренбург.

Локомотив завърши на второ място в крайното класиране с 24 победи, 6 загуби и 70 точки и пропусна предварителната фаза на плейофите в първенството, като се класира директно за 1/4-финалите, които започват следващия четвъртък (28 март).

Последвайте каналите ни в: