Професор от ЮЗУ почина внезапно, но малко преди опелото полицаи иззеха тялото му и…

Насроченото за днес опело на известния професор по химия в ЮЗУ „Н. Рилски“ Марио Митов, бе отложено, пише Struma.com, позовавайки се на негови близки. 

61-годишният преподавател почина внезапно в понеделник.

 Смъртта му изненада всички, които го познават.

Днес в 11 часа на опелото трябваше да присъстват стотици негови близки, студенти, колеги, но изненадващата отмяна ги шокира. 

Според запознати, смъртта на професора е установена от Спешен център и той веднага е предаден на агенция за организиране на  погребението му.

Във вторник, след сигнал на близки с искане за аутопсия, полицаите са иззели трупа на професора, приготвен за опелото, за да насрочат аутопсия, за да се изключат всякакви съмнения, които се породили от внезапната му смърт. 

След направена аутопсия е станало ясно, че причина за кончината на професора от ЮЗУ е вътрешна черепно-мозъчна травма. Според лекари подобна травма се получава или при падане, или при удар директен, или ако нещо е паднало върху главата му. 

Полиция и прокуратура ще установяват къде е бил професор Митов часове преди да издъхне и от какво е тази черепна травма. Започва разследване. 

Това, което се знае, е, че проф. Митов се е почувствал зле в неделя след Прошка. Съпругата му, която работи като звукорежисьор в радио, е поискала да бъде кремиран.

Проф. Митов е роден на 2 март 1963 г. в гр. Свищов. Завърши с отличие Националната хуманитарна гимназия в Благоевград.  Дипломира се с отличен успех като инженер-химик по специалността „Електрохимични производства и източници на ток“ във ВХТИ – София през 1985 г.  

Проф. Митов четеше лекции по „Обща и неорганична химия“, „Физикохимия“, „Електрохимия“ и други специализирани курсове в Природо-математическия факултет на Югозападния университет, чийто заместник-декан беше.

Има множество участия на национални и международни научни форуми, автор и съавтор е на над 110 научни публикации, широко отразени в световната научна литература.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ