Мартин Божилов: Настава време за мъже

ЦСКА завърши редовния сезон в Еfbet Супер Волей на 5-о място. След 13 победи и 9 поражения „червените“ волейболисти ще играят с Монтана на 1/4-финалните плейофи. Първият мач е в петък (22 март) в зала „Младост“. Играе се до 2 победи на разменено гостуване.

Опитното либеро Мартин Божилов говори пред cskavolley.com за изминалия шампионат и предстоящите елиминации:

– Мартине, с какви чувства изпраща ЦСКА редовния сезон?

– Определено беше доста труден. В началото тръгнахме прилично, по средата на полусезона изпитахме трудности, след което направихме някои рокади, като привлякохме Тодор Вълчев и при нас се завърна Александър Симеонов, който бе в Черно море. След това дойде турнирът за Купата на България, където победихме Нефтохимик с доста добра игра, направихме силен мач срещу Дея спорт, поведохме с 2:0, но може би ни пречупиха с повече опит и волейболни аргументи. Колкото до втория полусезон, като цяло е доста разочароващ с игрите, които направихме. Но идват плейофи и се надяваме да покажем това, на което сме способни.

– Може ли да се каже, че драматичната загуба от Дея спорт на полуфиналите за Купата оказа негативно влияние?

– Не мисля, защото Дея спорт все пак е фаворит в първенството. Ние играхме като равен с равен с тях. След това се изправихме срещу Монтана в първия кръг и победихме категорично с 3:0.

– След това обаче последва този срив…

– Не мога да си обясня какво точно става, защото в повечето мачове започваме силно, печелим първия гейм, във втория водим и идва срив. При това от наши грешки, а не че са ни изненадали другите отбори. Правим индивидуални, лични грешки. При това в поредица от мачове, което не е добре. Така стана и в последния мач с Левски, преди това срещу Пирин и Берое. Дори срещу Дея в нашата зала загубихме от 2:0.

– Доста опитни сте, би трябвало да знаете как да излезете от тази ситуация именно в плейофите.

– Силно се надявам. Плейофите вече са тук, вече е време за мъже. Настроени сме боево. Ще играем като за последно във всеки мач.

– Ще има ли значение домакинското предимство на Монтана?

– За тях може и да има, докато за нас, не смятам. Дали играем навън или във „Васил Симов“, играем еднакво този сезон. Още повече, че в Монтана идват най-много наши привърженици и ще бъде удоволствие да играем пред феновете ни там. Освен това ние спечелихме два пъти с по 3:0 срещу Монтана, миналата година ЦСКА отново победи два пъти категорично. Но това са само цифри, ще видим на терена какво ще стане.

– Емоционален сезон като цяло за теб, предвид и последния мач в Дупница срещу Марек, който също ти е на сърце.

– Да, неприятна ситуация в Дупница. Пожелавам на Марек да спечели плейаута, да се спаси и догодина, под името Локомотив, да играе отново в Суперлигата, било то и в Пловдив.

– Какво ще кажеш на феновете преди плейофите?

– На нашите фенове ще кажа, че във всеки мач ще дадем максимума от себе си, от първата до последната точка. Надявам се да излезем крайни победители от четвъртфиналната серия. Колкото до другите мачове, не мога да гадая, предвид и резултатите от последните кръгове. Всичко е непредвидимо и възможно. Виждате, че Дея е фаворит за титлата, но са споходени и от доста контузии, така че всичко е възможно.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto