Джоузеф Паркър победи, въпреки два претърпени нокдауна

Бившият световен шампион на WBO Джоузеф Паркър два пъти беше пращан в нокдаун, но въпреки това успя да победи (113-113, 114-112, 115-111) изключително коравия и опасен Джилей Джанг в подглавната битка на голямата бойна галавечер в Саудитска Арабия.

Паркър беше по-активният и по-атрактивният от двамата бойци на ринга, докато китаецът разчиташе основно на бруталната си сила. Паркър спечели временната титла на WBO, която се причислява обикновено към Александър Усик, но заради неговата пасивност беше раздадена на “търг” между новозеландеца и китаеца.

За съжаление на Паркър обаче следващият му двубой вероятно отново ще трябва да е с Джанг, защото в договора помежду им има клауза за реванш.

Джанг беше статичен в първите два рунда, но в третия избухна с брутално ляв прав, който прати в нокдаун съперника и разкървави лицето му. Паркър се изправи бързо, но в оставащите 30-ина секунди до края на рунда пое още поражения от леви ъперкъти и десни крошета и трябваше да се притеснява за струята кръв от носа му.

Паркър обаче проведе страхотен четвърти рунд с купища комбинации и атаки, като комбинираше с попадения в тялото. Следващите три части не бяха толкова динамични, но със сигурност новозеландецът беше по-активният от двамата, докато Джанг беше прекалено статичен и пасивен.

Независимо от липсата на креативност, китаецът отново прати съперника в нокдаун в осмия рунд и значително наклони везните в своя полза. Ляв-десен прав в главата на Паркър свърши работа за повалянето, което осигури втори рунд 10-8 в полза на Джанг.

За съжаление на Паркър, независимо от по-високата му активност, той изглеждаше сякаш няма никаква възможност дори да разклати азиатския гигант. Въпреки че ефективността на китаеца беше по-висока с двата нокдауна, беше неоспоримо да се признае превъзходството в акумулирането на удари и комбинации на Паркър. В кондиционно отношение също си пролича в последните два рунда, че новозеландецът е доста по-добре подготвен от съперника си. В крайна сметка двама от тримата съдии присъдиха победата в полза на Паркър.

Последвайте каналите ни в: