Виктория Томова излиза на централния корт в Индиън Уелс

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова ще има честта да играе на централния корт в Индиън Уелс. 29-годишната софиянка е изправена пред тежко изпитание на старта на силния турнир BNP Paribas Open, тъй като жребият отреди тя да премери сили с бившата №4 в света София Кенин (САЩ).

Мачът помежду им е втори във вечерната сесия на втория ден от надпреварата, която стартира не преди 4 часа след полунощ българско време. Битките на централния корт ще започнат със срещата между Милош Раонич (Канада) и “щастливия губещ” от квалификациите Сумит Нагал (Индия), заел мястото на оттеглилия се от турнира Рафаел Надал.

View this post on Instagram

A post shared by ???????????????????????????????????? ???????????????????????? (@viktoriyatomova)

25-годишната Кенин е шампионка на Откритото първенство на Австралия 2020. Същата година тя достигна и пика в своето класиране в световната ранглиста – №4. Тогава повечето специалисти очакваха, че тя ще бъде следващата №1 в световния женски тенис.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Нещата обаче се развиха по съвсем различен начин за американката, която започна да има сериозни проблеми с травми. Поради различни контузии тенисистката пропусна много турнири, включително такива от Големия шлем и през 2022 година тя изпадна от топ 300 в класацията на WTA. Миналия сезон София Кенин сътвори сензация на “Уимбълдън”, след като от позицията на 128-а в света отстрани една от основните фаворитки – седмата в ранглистата Кори Гоф. Понастоящем американката е 55-а.

Последвайте каналите ни в: