Васил Евтимов пред Sportal.bg: За първи път ни надиграха тотално

Наставникът на Черноморец Васил Евтимов призна превъзходството на Черно море в мача между двата тима, спечелен от варненци с 89:82. Втората поредна загуба остави бургазлии на второ място в класирането на НБЛ, с равен брой точки с лидера Рилски спортист.

“За първи път от началото на сезона бяхме тотално надиграни. Във втората и третата четвърт на практика не играхме в защита, чак в последните 5 минути се сетихме да пазим.

Явно преди това сме се пестили. Факт е, че в защита някои от нашия отбор бяха под всякаква критика”, не спести критиките си Евтимов пред Sportal.bg.

“Травис МакКонико беше със стомашен вирус и не се знаеше дали ще вземе участие в мача, дори на няколко пъти ми поиска смяна. Липсваше ни и капитанът Христо Захариев, а Тони Троша не успя да пристигне навреме. Тези две загуби дойдоха в точния момент, за да събудят и мен, и отбора. Не е дошъл краят на света. Сега трябва да се мобилизираме за мача с ЦСКА. Теса опасен съперник, както и всички други в Първата шестица. Отборите са заслужили мястото си в нея и нито един мач не е лесен. Не можеш да излезеш и да мислиш, че ще спечелиш на бавни обороти”, подчерта Васил Евтимов.

“Не ме притеснява поведението ни преди турнира за Купата на България. Когато си на върха, всички искат да те победят. Ние сме дразнител за другите тимове, които често се надскачат срещу нас. Надявам се да се възползваме от домакиснтвото. Ще имаме един ден повече за тренировки в залата от другите отбори. Надявам се феновете да ни подкрепят”, каза още треньорът на Черноморец.

Последвайте каналите ни в: