Небойша Кнежевич: Аз съм виновен за загубата

Наставникът на Балкан Небойша Кнежевич пое отговорност за поражението от Спартак Плевен с 80:91 в двубой от 24-ия кръг на Националната баскетболна лига.

„Искам да поздравя отбора на Спартак и треньор Минчев за победата. Те заслужиха победата. Ние успяхме да се върнем, но в крайна сметка когато отборът загуби, отговорността пада върху наставника.

Аз поемам отговорността. Направих грешки по време на ръководството на мача. В някои важни моменти загубихме дисциплина и затова мачът завърши така. Енергията на Талиб Занна не беше изненадваща. За 17 дни ние не изиграхме нито един мач и това беше фактор за отбора. Този ритъм е много важен. Минчев и Димитров бяха с националния отбор, младите пък играха в ББЛ и нашите баскетболни тренировки не бяха много. Не търся извинение, тази загуба е моя отговорност.

Казах преди мача, че не очаквам, че Ерик Адамс ще бъде на 100%. Той ни показа някои добри отигравания, но като цяло нападението ни дълго време не беше добре и дълго време не си споделяхме топката. Бяхме много хаотични в доста периоди от мача и казвам още един път, че това си е моя грешка. Утре е нов ден и нова тренировка. В спорта важното е да успееш да се изправиш след загубата и след трудния период. Трябва да покажем характер и желание, за да можем да покрием грешките, които правим. Отиваме във Варна да спечелим мача“, заяви Кнежевич.

Последвайте каналите ни в: