Бала разказа за най-тежкия момент в неговата кариера и как са заплашвали семейството му

Митичният плеймейкър Красимир Балъков разкри, че е получавал заплахи под формата на SMS-и и имейли след скандалния мач с Англия през 2019 година. Бала определи расисткия скандал от двубоя с албионците като „най-тежкия в кариерата му“. Той разказа и за заплахите към семейството му, които е получавал след това.

„Това е най-тежкият момент във футболната ми кариера.

Този момент с расизма – темата, която бяха отворили, начинът, по който го направиха и начинът, по който изобщо никой не защити мен или институцията. Глас в пустинята. Трябваше да отговарям на хиляди въпроси, които не са от моята компетентност и не засягат мен. На пресконференцията преди мача и на пресконференцията след мача съм отговорил на един единствен въпрос за футбол. Всички друго беше по темата „Расизъм“. Не съм аз човекът, който да говори за тази тема.

Трябваше политици да излязат и да защитят или да кажат каквото и както е било. Тотално ме удари темата, защото ме показваха по цял свят. Аз не съм казал нищо лошо. След това всичко SMS-и, имейли и какво ли не – какво трябвало да се случи на моето семейство, на моите деца. Беше уникално, удари ме ужасно. Не съм го показвал, но година и половина не можех да изляза от този филм, в който ме вкараха.

От Англия започнаха да говорят, че ние сме упражнявали расизъм. Имам мое мнение, но не искам да го казвам публично. Хората, които знаят за какво става въпрос, много добре си знаят – всеки си носи кръста на гърба. Не съм вярващ на 200%, но вярвам, че нещо има. Не съм направил нищо некоректно, за да получа такъв удар след този мач. Ако някой е направил нещо, решил си го е за себе си. Нямам доказателство, за да кажа нещо, но има много спекулации“, сподели в подкаста „Код Спорт“ бронзовият медалист от Мондиал’94.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe