Григор Димитров вече е в Рая на тениса

Григор Димитров пристигна в Рая на тениса – Индиън Уелс, където от 3 до 7 март ще вземе участие в първия за годината турнир от сериите “Мастърс 1000” на АТР. Надпреварата BNP Paribas Open, който е с награден фонд от близо 12 млн. долара, по традиция събира каймака на световния тенис елит.

Григор Димитров вече направи първа тренировка на кортовете в Индиън Уелс, като заради горещото време игра гол до кръста.

Тази година турнирът се очаква с огромен интерес от феновете, тъй като световният №1 Новак Джокович се завръща след 5-годишно отсъствие. Сърбинът не е играл в Рая на тениса от 2019-а насам и вчера самият той коментира, че това е прекалено дълъг период.

“5 години са прекалено дълъг период, за да не бъда част от тенис рая. Без съмнение това е един от най-добрите турнири в света. Може би е любимият “Мастърс” на много играчи, включително и на мен. Нямам търпение да изляза на корта и да играя пред някои от най-добрите фенове.

Рафаел Надал също ще бъде сред участниците и всички се надявам той да бъде във форма, въпреки контузията. Испанецът ще започне от първия кръг, като организаторите вече обявиха, че мачът му ще бъде във вечерната сесия на 7 март.

Последвайте каналите ни в: