Рики Рубио с лека травма при втората поредна загуба на Испания в евроквалификациите

Настоящият европейски шампион и двукратен световен първенец Испания претърпя втора загуба в квалификациите за следващото първенство на Стария континент по баскетбол за мъже през 2025 година.

След като в първия кръг на пресявките в група С Испания загуби като домакин на Латвия, сега отстъпи като гост на Белгия с 53:58 (14:11, 12:8, 13:21, 14:18) в Шарлероа.

Завърналият се в предишния мач на терена след няколкомесечно отсъствие Руки Рубио не игра в голяма част от мача заради контузия.

Гардът е пренатоварил оперираното си коляно и треньорският щаб на испанския национален тим прецени да не рискува състоянието на баскетболиста.

Травмата обаче не е сериозна, отбеляза селекционерът на отбора Серджо Скариоло.

„Той не игра през цялото второ полувреме, тъй като е натоварил оперираното си коляно. Въпреки, че не е нещо сериозно, очевидно на този етап от кариерата си Рики трябва да бъде много внимателен“, обясни Скариоло.

За около 13 минути на терена Рики Рубио отбеляза 4 точки, 4 борби и 3 асистенции.

Дарио Брисуела се отчете с 14 точки и 3 асистенции за Испания, докато за победителите от Белгия най-резултатен бе Ретин Обасоан с 19 точки и 3 борби.

Тимът на Белгия оглавява временното класиране в групата с две победи, колкото има и Латвия, следват съставите на Испания и Словакия с по две загуби.

Последвайте каналите ни в: