Себастиян Баес спечели най-голямата титла в кариерата си

Себастиян Баес спечели най-голямата титла в кариерата си до момента. Аржентинецът сложи край на мечтаната серия на своя сънародник Мариано Навоне, побеждавайки го с 6:2, 6:1 на финала на ATP 500 турнира в Рио де Жанейро.

Това е петият трофей на Баес в тура и първият му на ATP 500.

„Невероятно, невероятно! През цялата седмица се чувствах толкова добре тук, в Рио.

По време на предсезонната ми подготовка прекарах една седмица тук, така че познавам това място, познавам хората и се наслаждавах на времето прекарано тук както на корта, така и извън него”, заяви развълнуваният Баес.

Неговият съперник на финала Мариано Навоне със сигурност също е удовлетворен от представянето си в Рио. Преди началото на турнира той нямаше нито една АТР победа и тръгна от квалификациите. 22-годишният тенисист обаче влезе в светлината на прожекторите със серията си от успехи и си спечели обожанието на бразилската публика, която го подкрепяше до края.

По-опитният Себастиян Баес се оказа твърде силен на червения клей. И двата сета се развиха по идентичен начин. Баес повеждаше с 4:0, Навоне връщаше един пробив, но поставеният под №5 правеше нов. Така след час и 23 минути той се поздрави с шампионската титла. По пътя към успеха той направи 6 пробива от 14 възможности и спечели 58% от точките на ретур.

След титлата Баес ще се изкачи до рекордното за него 21-во място в световната ранглиста, а Навоне ще направи огромен скок – от №113 до №60 в света.

Последвайте каналите ни в: