Ортега се върна към победите по впечатляващ начин

Бившият претендент за титла в категория перо на UFC Браян Ортега се завърна към победите с успех в подглавната битка на събитието UFC Fight Night 237, което се проведе в Мексико Сити по-рано днес (25.02).

Калифорниецът надделя над Яир Родригес със събмишън в третия рунд. Това бе битка реванш между двамата. В първия им сблъсък Родригес надделя с ТКО.

Победата с нокаут за мексиканеца бе близо и в този двубой. Родригес започна силно битката и освен, че свали в нокдаун съперника си, той завърши рунда в позиция върху него с отличен контрол и нанесе много удари.

Ортега се върна в двубоя във втората част. Носителят на черен колан по Бразилско жиу-жицу свалиа съперника си на земя, но попадна в задушаваща техника – „гилотина“. Той показа самообладание и се справи с този събмишън, а след това отвори аркада на Родригес с удари с лакти.

В третата част майсторът на събмишъните стигна до захват на врата и ръката на Родригес и му приложи техниката „триъгълник с ръце“. Родригес избра да се предаде, за да не изпадне в безсъзнание.

Това бе първи успех за Ортега от 2020-а насам. Малко след края на галата в Мексико Сити бе съобщено от бойната организация, че американецът ще получи и бонус от 50 000 долара за представянето си.

View this post on Instagram

A post shared by UFC Español (@ufcespanol)

Последвайте каналите ни в: