Водещ специалист от Англия ще обучава български тенис треньори

Водещият тенис специалист Саймън Уитли ще бъде основният лектор на третата национална конференция за треньори, която ще се състои на 9 и 10 март в ЧОУ „Цар Симеон Велики“ в Иваняне.

Конференцията вече привлича голям интерес, като присъствие са заявили както български треньори, така и колеги от близките държави. Насочена е към всички специалисти, които се стремят да обогатят своите знания за подготовката на успешни състезатели между 15 и 18 години и в прехода към професионалния тенис. Конференцията ще включва теми за техническото и тактическото развитие в петте игрови ситуации, както и при игра на двойки.

Записването за събитието продължава до 1 март.

Саймън Уитли e директор на SWNineteen и един от най-известните и уважавани треньори и преподаватели на треньори по тенис. Завършил е спортно развитие и психология, като има най-високото ниво на британската тенис асоциация – LTA Level 5 Master. Автор е на два бестселъра за обучение на треньори, три учебника и над 50 курса за професионално развитие.

Съдържателната програма включва още няколко утвърдени лектори. Гости на събитието ще бъдат водещият ментален лектор Моузес Налока, сертифицираният инструктор по метода на Вим Хоф – Анна Грозданова, Радинела Димитракова от екипа зад мобилно приложение VODAR Tennis, работещо за менталната подготовка за шампиони, както и заместник-директорът на колежа по спорт „Био Фит“ Георги Ангелов.

Конференцията се организира от „Трио консулт“ – съвместен проект на Пресиян Коев, Николай Пръвчев и Манук Хиндлиян, чиято цел е да подпомогнат развитието на българските тенис треньори.

Последвайте каналите ни в: