Росен Барчовски призна за проблеми на двама от лидерите и заяви: Има много играчи с малък принос, иска се сърце

Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол говори след поражението от Швеция със 70:84 в двубой от група “D” на квалификациите за ЕвроБаскет 2025. Наставникът на “лъвовете” заяви, че Коди Милър-Макинтайър е получил крампи, а освен това капитанът Павлин Иванов също е имал физически проблеми.

“Независимо че ни надиграха, имахме ситуация при седем точки разлика, но ние направихме елементарна грешка – кош и фал за десет точки разлика. Това е важен момент да ги вкараме под напрежение или даже и да спечелим мача, или да загубим с малко.

Всяка точка тук е важна и те го знаят. Има други неща, които са по-важни. С изключение на гардовата линия те ни превъзхождат ръстово и физически на всеки пост. Ние имаме две високи момчета, които отговарят на техните габарити, но ги няма и двамата. Играхме с две “четворки”, което е проблем. Нямаме едно отиграване отдолу под коша. Защитата ни се пропука. Сменяхме най-различни видове, но ни минаваха основно един на един. По някакъв начин се държахме, не беше голяма разлика. Това, за което съжалявам е, че не загубихме с по-малка разлика. Имаме проблем и в двете фази. Ние смятаме, че играчите ни са годни и в добра форма, но те не са и не могат да играят по-агресивно и по-бързо. Това се отрази на всичко. Имаме само 10 асистенции. Те ни пазеха правилно, най-често със смени.

Павлин беше под въпрос вчера със сериозни болки и инжекции. Той търсеше себе си днес. В началото на втората част Коди Милър-Макинтайър получи крампи. Медицинският щаб ми каза, че няма да може да продължи, но самият той каза, че иска да пробва, защото са шест точки разлика. Всичко това обаче се отрази.

Позитивът е голям. Самият начин, по който се готвеха. Бореха се и дадоха всичко от себе си. Ще трябва обаче да коригираме други неща. С тренировки и изисквания не може. Има много играчи, които имат малък принос и в защита, и в нападение. Тук се иска и характер, и сърце.

Първо искам Павлин и Коди да се възстановят и да са готови. Без един ще е трудно, камо ли без двамата. Ще работим колкото можем, за да оправим нещата преди мача с Германия”, заяви Барчовски.

Последвайте каналите ни в: