Клуб от Втора лига издигна кандидатурата на Георги Иванов-Гонзо за президент на БФС

Добруджа издигна кандидатурата на техническия директор на БФС Георги Иванов за поста президент на предстоящия извънреден конгрес, който трябва да се проведе на 15-и март.

Добричкият клуб проведе свое събрание, на което е взето решение да се застане зад кандидатурата на Иванов. Писмото е пратено до БФС с нужната документация, а вероятно трябва да бъде заведено в деловодството в следващите дни.

Бившият централен нападател на Левски и България Георги Иванов е роден на 2 юли 1976 в Пловдив.

Баща му Александър Иванов е легенда на Ботев (Пловдив). 

Гонзо започва кариерата си в Локомотив (Пловдив), но не след дълго е забелязан от софийския Левски и е привлечен по настояване на тогавашния треньор на „сините“ Стефан Грозданов през 1997 година. Началото му не е особено убедително, но с течение на времето се доказва и се превръща в един от най-добрите нападатели в историята на „сините“, както и в рекордьор по брой голове във вратата на ЦСКА във „вечното дерби“ на българския футбол. В България играе само за тези два отбора – Локомотив (Пловдив) и Левски, а има и доста опит зад граница с екипите на френския Рен, Самсунспор, Газиантепспор в турската Суперлига, както и за Риека (Хърватия).

След края на футболната си кариера най-напред започва треньорска дейност, а после е и директор в Левски, Локомотив (Пловдив) и Черно море (Варна). 

През последните две години – от 2022-а насам е технически директор на БФС и отговорник за националните отбори. 

По-рано днес стана ясно, че още един клуб подкрепя Георги Иванов и това е петодивизионният ФК Ахелой от Бургаските областни групи.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe