ЛеБрон Джеймс: Нямам идея кога ще дойде краят на кариерата ми или с какъв екип ще бъде

Лидерът по отбелязани точки във вечната класация на Националната баскетболна асоциация ЛеБрон Джеймс заяви, че е щастлив да бъде играч на Лос Анджелис Лейкърс и се надява, че ще може да завърши кариерата си с екипа на „езерняците“. Изявлението на Джеймс бе първото пред медиите след появата на информациите, че по-рано този месец отборът на Голдън Стейт Уориъс е опитал да го привлече в състава си. 

„Щастлив съм и винаги съм бил щастлив да бъда в Лейкърс през последните шест години. Надявам се това да продължи да бъде така до края на кариерата ми.

Но нямам идея кога ще дойде този край или с какъв екип ще бъде. Надявам се да стане като играч на Лейкърс, защото това е страхотна организация с толкова много велики играчи. Но нищо не се знае“, каза 39-годишният баскетболист, който кара 21-вия си сезон в Лигата. 

Той бе попитан и за състоянието на Лос Анджелис Лейкърс в момента. „Езерняците“ са едва девети на Запад, но имат 30 победи и 26 загуби, като спечелиха всеки от последните си три мача и седем от последните десет. 
„Нашият тим се намира на място, на което се движи в правилната посока, така че не съм притеснен за участието ни в плейофите“, добави бившият играч на Кливланд Кавалиърс и Маями Хийт. 

Той коментира, че и засега плановете му да играе на Олимпийските игри в Париж през лятото остават непроменени. 
„Ако Игрите започваха сега, щях да играя. Стига да съм достатъчно здрав лятото и да мога да играя на нивото, на което искам, ще участвам на Олимпиадата. Щом съм казал, че съм готов да играя, това означава, че съм посветил тялото си, ума си и душата си на това. Готов съм да играя за страната си с най-голямото уважение и желание, което е възможно. Щастлив съм, че никога при предишните ми три участия на Олимпиади през 2004, 2008 и 2012 година не се е налагало да нося отбора на плещите си. Сигурен съм, че и сега ще бъде така, защото това ми позволява да дам най-доброто от себе си в минутите, в които съм на паркета“, обясни ЛеБрон Джеймс. 

По време на интервюто той бе попитан и по какъв начин ще обяви края на кариерата си: като Тим Дънкан, който просто каза, че спира с баскетбола след последния си двубой в плейофите, или като играчи като Майкъл Джордан и Коби Брайънт, които се наслаждаваха на официално изпращане във всички зали, в които гостуваха. 
„Честно казано съм 50:50. От една страна знам, че ще бъде хубаво за моите фенове, които повече от 20 години не спират да ме подкрепят. Да им дам този момент на сбогуване. Това изглежда готино. Но от друга страна винаги съм се чувствал неловко, когато е трябвало да получавам награди или поздравления. Усещането е странно. Не знам дали мога премина през това, ходейки от град в град“, завърши Джеймс, който в близките седмици официално трябва да премине котата от 40 000 отбелязани точки в редовния сезон. В момента той има 39 868 точки.

Последвайте каналите ни в: