Швеция триумфира в щафетата за мъже на СП, България завърши на 18-о място

Швеция спечели щафетата на 4 по 7.5 км за мъже на Световното първенство по биатлон в чешкия зимен център Нове Место, а България завърши на 18-о място.

Големият фаворит Норвегия трябваше да се задоволи с второто място. Отборът изглеждаше като победител до последната стрелба, в която Ветле Кристиансен се провали, трябваше да направи три наказателни обиколки и това позволи на Себастиан Самуелсон да донесе световната титла на Швеция.

Шведите в състав Виктор Брандт, Йеспер Нелин, Мартин Понсилуома и Себастиана Самуелсон измина трасето за 1:16:22,6 час с 9 допълнителни патрона и без наказателна обиколка.

Норвегия финишира на второ място на 11.8 секунди след финален спринт на Кристиансен срещу французика Кентен Фойон-Маей. Норвежците завършиха с четири наказателни обиколки и с 11 допълнителни патрона, а звездата Йоханес Тингнес Бьо не успя да спечели 20-а титла в кариерата си от световни шампионата.

Франция взе бронза, след като остана с пасив от 12.8 секунди, с три наказателни обиколки и с 13 допълнителни патрона.

Българският тим в състав Благой Тодев, Антон Синапов, Васил Зашев, Константин Василев се класира на 18-о място с изоставане от 5:32.1 минути и с 8 допълнителни патрона. След първия пост Тодев беше осми, след това Синапов девети, но по последните два поста националите изостанаха.

Световното първенство в Нове Место завършва утре с масовия старт за мъже и за жени.

Последвайте каналите ни в: