Треньорът на Струмска слава: Ситуацята е плачевна, нещата са потресаващи

Старши треньорът на Струмска слава (Радомир) Владимир Димитров даде интервю пред клубния сайт часове преди подновяването на сезона във Втора лига. На старта отборът приема Лудогорец II (Разград) в събота (17 февруари) от 14:00 часа на стадион „Христо Радованов“. 

-Господин Димитров, готов ли е отборът за старта на пролетния дял от сезона? 

-Чака ни изключително важен мач, защото ако тръгнем с победа, самочувствието ще е съвсем друго. Убеден съм, че футболистите ми ще излязат и ще се раздадат, за да спечелим.

Единственото, което ме притеснява, е, че имахме доста контузии и едва тази седмица някои от играчите тренираха на пълни обороти. 

-С контузиите е свързан и следващият въпрос – случиха се точно в заключителната част на подготовката. 

-Да и за жалост не можахме да направим генерална репетиция за двубоя с Лудогорец II, но съм убеден, че ще ще вземем трите точки в този мач. Вачев продължава да е с травма, а все още очакваме документите на двама от новите – Кадрич и Илиан Петров.

– Направихте солидна селекция и в двете посоки – изходящи и входящи трансфери. Доволен ли сте? 

– Моята цел бе на всеки пост да имаме по двама футболисти, за да може, когато ни застигнат контузи и наказания, да не се налага да се чудя кого да преквалифицирам, а да имаме варианти. От това естество притеснения нямам. 

– Как се включиха новите попълнения, бройката им е солидна, почти цял един отбор? 

– Много съм доволен от старанието на новите, от желанието им да изпълняват указанията ми. Да, гръбнакът, бе запазен, но мисля, че новите момчета ме разбраха и се надявам с всеки изминал мач да показваме по-добро сработване. 

– Каква е целта ви през пролетта? 

– Аз гледам малко по-мащабно – към следващия сезон. Без да подценявам този шампионат, искам да изградя отбор, който догодина да играе както аз искам и очаквам доста по-високи резултати. Нямам притеснения за тази година. Моят поглед е насочен изцяло към отборите, които са преди нас в класирането – назад и надолу не гледам в никакъв слчуай! 

– Да ви върна на контузиите. Не само вие, но и много треньори в България страдат от лоши терени по време на зимната подготовка. 

– Може да си говорим, каквото искаме, но условията в българския футбол трбява да се подобрят на първо място откъм материална и игрова база. От там трябва да се тръгне, защото ситуацията е плачевна! В тази връзка държавата увеличава налозите на бетинг компаниите, но нека тези пари от налози да отидат за изграждане на материална база. Не говоря само за футбола, а въобще за целия ни спорт, защото наистина нещата са потресаващи. 

– Сега това е една от най-актуалните теми в целия ни спорт… 

– И с основание. Доста от колегите са притеснени, защото се очаква не само намаляване, а и цялостно спиране на средствата, които се даваха до момента. Тогава малките отбори не знам как ще преживяват. Клубовете от Първа лига – ок, ще съществуват по някакъв начин, но по-малките – тези от Втора лига, да не говорим за клубовете от Трета лига?!

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe