Набирайте се повече на лостове

Несъмнено упражнения със свободни тежести и кабели имат своите огромни предимства, но нищо не може да замени тренировката със собствено тегло.

Човешкото тяло е така устроено, че да издържа всякакви натоварвания със собствената маса. Много важно е човек просто да развие потенциала си.

Лостовете на спортните площадки дават идеална възможност за това.

Отделяйте по един ден от тренировъчната си седмица, за да отидете и да се повиснете малко на площадката в кварталното училище и ще видите драстично подобрение във всяка една част от тялото ви, та дори и в издръжливостта си.

Класическите набирания за гръб са задължителни за всеки начинаещ, но е хубаво с времето да разнообразявате. Сменяйте хвата чест и се старайте никога да не повтаряте тренировка. С други думи – всеки път правете различни упражнения от предходния. Точно в това е смисълът на уличния фитнес – разнообразието.

Не забравяйте да загрявате добре, защото сега нямате климатик, който да ви затопли по-бързо, а ще трябва изцяло да се съобразявате с атмосферните условия, които са си доста капризни по това време на годината.

Автор: Десислав Янкулов