Назарян е на полуфинал на Евро 2024

Едмонд Назарян е на полуфинал на Eвропейското по борба, класически стил в Букурещ, Румъния. Миналогодишният шампион от по-долната категория постигна три победи до момента в категория до 63 кг, а на четвъртфиналите срази и най-сериозния си съперник Лери Абуладзе (Грузия), №1 в света от 2023-а, с 3:0. 

Преди това световният вицешампион постигна две бързи победи – над Иван Лизатович (Хърватия) с 9:0 за 1,04 мин и над беларусина Ярослау Кардаш – 10:0 за 2,04 мин. За място на финала по-късно днес Назарян ще излезе срещу украинеца Олександър Хрусин, трети на европейското през 2022-а.

Полуфиналите са от 18 часа.

Другите ни представители днес загубиха, но запазват шансове да продължат битка за бронзовите отличия.

Стоян Кубатов също записа две победи в дебюта в новата за него категория до 77 кг. Първо се наложи над чеха Олдрич Варга с 3:1, а след това и над Паулиус Галкинас (Литва) с 9:0 за 2,27 мин. На четвъртфиналите обаче българинът не успя срещу Янус Башар (Турция), трети на световно и европейско първенство от 2023-а, като отстъпи с 0:4.

През миналата година Кубатов стана пети на световното първенство в по-долната категория до 72 кг, която е и неолимпийска.

При 87-килограмовите Йоан Димитров направи достойна борба с настоящия световен шампион Али Ченгиз (Турция). Дори поведе с 3:0, но опитният му съперник успя да обърне резултата и да спечели с 6:3.

При най-леките до 55 кг Стефан Георгиев загуби с туш от молдовеца Артьом Делеану в четвъртфиналите.

Снимки: БФ Борба, Start-Photo.bg

Последвайте канала ни в