Григор Димитров се доближи на 120 точки от Топ 10

Макар да остава 13-ти в света след обновяването на ранглистата на АТР днес, изминалата седмица бе позитивна относно класирането на първата ни ракета Григор Димитров. Причината за това е достигането на българина до финала на турнира в Марсилия и спечелените на френска земя 120 точки. Благодарение на тях Димитров увеличи актива си на 2905 пункта, с което се доближи само на 60 точки от 12-ия Каспер Рууд и на 120 точки от десетия в ранглистата Стефанос Циципас.

Тази седмица Григор Димитров ще играе на АТР 500 турнира на твърди кортове в Ротердам (Холандия) с награден фонд 2.29 милиона евро. Той е поставен под №6 в основната схема и на старта ще се изправи срещу италианеца Лоренцо Сонего. Двамата не са играли един срещу друг досега. При успех над Сонего Димитров ще срещне победителя от двубоя между Фабиан Марожан (Унгария) и квалификант. Миналата година Григор достигна до полуфиналите в Ротердам.

Втората ракета на България Димитър Кузманов отбелязва прогрес с 10 места и от днес е №215 в света с актив от 281 точки-

Адриан Андреев напредна с четири места до №265 с 216 точки, а Янаки Милев загуби една позиция и падна до №544 с 69 точки на сметката си.

В Топ 10 няма промени. Номер 1 в света продължава да е Новак Джокович, следван от Карлос Алкарас, финалиста от Откритото първенство на Австралия Даниил Медведев, шампиона Яник Синер и Андрей Рубльов. Във втората петица са Александър Зверев, Холгер Руне, Хуберт Хуркач , Тайлър Фриц и Стефанос Циципас.

Последвайте канала ни в