Оже-Алиасим спечели луд мач и е на четвъртфинал в Монпелие

Поставеният под №3 Феликс Оже-Алиасим се класира за четвъртфиналите на турнира Open Sud de France в Монпелие след драматична победа над французина Артур Казо. със 7:5, 2:6, 7:6(4).

Канадецът загуби подаването си в началото на третия сет след три двойни грешки, а след това трябваше да наваксва още един пробив, за да се добере до тайбрек.

“Беше луд мач, коментира Феликс след успеха си.

– Артур играеше невероятно във важните моменти. Аз показах страхотен тенис в първия сет, но той успя да повиши нивото си и ме пречупи във втория. Трябваше да запазя спокойствие и просто да намеря начин да остана в мача и да си дам шанс. Мисля, че се справих добре.”

21-годишният Казо заби 12 аса и продължи да впечатлява феновете си с агресивната си и мощна игра, която го отведе до титлата на Ч”Чаланджър”-а в Нумеа в първата седмица от сезона и до четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия, където той постигна първата си победа над играч от Топ 10 – срещу 8-ия Холгер Руне.

Бившият номер 6 в света Оже-Алиасим, който падна до 30-о място в ранглистата на АТР, продължава да се възстановява след леката операция на коляното, която претърпя в края на миналата година. Той стигна до третия кръг в Мелбърн, а вече и до първия си четвъртфинал в тура след титлата си в Базел през миналата година.

За канадеца предстои четвъртфинал срещу друг французин в лицето на Харолд Майо.

В друг мач хърватинът Борна Чорич направи осем аса и спаси и четирите точки за пробив, срещу които се изправи, при убедителната победа с 6:4, 6:0 срещу испанеца Педро Мартинес.

“Съперникът ми играеше много добре и аз не можех да намеря ритъма си, но доброто ми сервиране ме задържа в първия сет и имах малко късмет, ако трябва да бъда честен. „След това започнах да се чувствам по-добре и да играя по-добре”, каза Чорич, за когото това е четвърто участие в Монпелие.

“Изиграх много мачове през миналата седмица и влязох в мача малко уморен, така че исках да спечеля възможно най-бързо, за да имам повече време за почивка и възстановяване”, добави хърватинът.

Негов следващ съперник е Флавио Коболи, който нямаше затруднения срещу Констант Лестиен – 6:4, 6:1.

Шестият в схемата Александър Шевченко (Русия) надделя над Грегоар Барер (Франция) със 7:6(3), 2:6, 6:3.

Последвайте канала ни в