Доминик Тийм смята, че тази година е последният му шанс да си върне нивото

Бившият шампион на Откритото първенство на САЩ Доминик Тийм призна, че този сезон е „последният му шанс“ да си върне нивото на игра, което очаква от себе си, и да се изкачи отново в световната ранглиста, след като серия от контузии го извади от голямата игра.

30-годишният бивш номер 3 в света се бори да се върне в топ форма, след като получи контузия на китката през 2021, заради която претърпя операция и отсъства дълги месеци, като през 2022 той излезе от Топ 300.

Двукратният финалист от „Ролан Гарос“ завърши 2021 на 98-о място в ранглистата на АТР и се надяваше да продължи изкачването си, но загуби още в първия кръг на Откритото първенство на Австралия.
“Виждам това като моя последен шанс.

Ако го направя, ще стане бързо“, каза Тийм пред австрийския вестник „Дер Стандард“.

„От две години се върнах след контузията и завърших 2022 на 100-о място, а миналата – на 98-о. Ако завърши и тази година на подобна позиция, ще се замисля дали си струва. От две години вече мисля, че трябва да променя нещо. Разбира се, това зависи от мен. Преследвам чувството да играя добър тенис по време на мачовете“, като още той. Тийм разкри още, че се е разделил с дългогодишния си треньор Бенямин Ебрахимзадех.

Последвайте канала ни в