Миро го закъса със здравето! Не е за вярване какво го сполетя…

Новините за Мирослав Костадинов, по-известен като Миро от дует „Каризма“, не са никак добри. Вероятно сте забелязали, че напоследък той не сваля слънчевите си очила, дори когато гостува в тв предавания.

Мнозина побързаха да го упрекнат, че по този начин се прави на интересен, но истината е, че певецът има доста сериозен проблем със зрението, налагащ носенето на очила с тъмни стъкла.

Наскоро той изплакал пред приятели, че сериозно го е закъсал в здравословен план и споделил, че страда от базедова болест – автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, възникващо в резултат на ненормално усилената й дейност.

Характеризира се със сърцебиене, уголемяване на жлезата, изпъкналост на очите, световъртеж и др. Сякаш това не му е достатъчно, а силните сценични прожектори му докарали до главата и глаукома, пише „Уикенд“. 

В един момент, макар и за кратко не виждал нищо. Макар сега да е по-добре като цяло зрението му се влошава прогресивно.

За да подобри състоянието си, Миро отказал алкохола и наркотиците още преди няколко години, но категорично отказва приема на медикаменти, изписани му от специалистите. Вярвал, че помощта на Бог ще го излекува.

Миро не пропуска повод да се обясни в любов на съпругата си Ели Златанов. Мълвата носи, че именно тя е човекът, който поддържа висок стандарт на живот и от години налива средства в кариерата му, макар двамата да се виждат основно по празници, а през останалото време прекарват разделени в различни държави. Към днешна дата двойката строят голяма къща в елитен столичен квартал. Злите езици носят, че певецът използва съпругата си като параван, докато се отдава на случайни авантюри с различни мъже и жени.

В последно време певецът се старае да води здравословен начин на живот, консумирайки само домашно приготвени ястия и по този начин контролира измъчващата го базедова болест.