Григор Димитров предизвика фурор с появата си на „Род Лейвър Арина“

Стотици фенове изгледаха първата тренировка на българската звезда в световния тенис Григор Димитров на “Род Лейвър Арина” в Мелбърн. 13-ият в света хасковлия пристигна в града домакин на Аustralian Open след спечелването на титлата в Бризбън, неговата втора от този турнир и първата му от спечелването на Финалите на АТР в края на 2017 година.

Димитров нямаше никакво време за празнуване след успеха над 8-ия в света Холгер Руне със 7:6 (5), 6:4 и веднага се отправи към Мелбърн за финалната част от подготовката си за първия турнир от Големия шлем за 2024 година.

Григор, който се радва на огромна подкрепа от българската общност в Австралия и неведнъж е споделял, че се чувства като у дома си на Зеления континент, остана 30 минути на централния корт “Род Лейвър Арина”.

Негов партньор в заниманието беше финландецът Емил Русуувуори.

Любопитното е, че феновете, които искат да гледат тренировките на звездите, си плащат за това удоволствие. Докато Григор и Русуувуори все още си разменяха удари, на “Род Лейвър Арина” пристигнаха световният №1 и 10-кратен шампион на Откритото първенство на Австралия Новак Джокович и Александър Зверев. След края на заниманието си Димитров отиде при двамата тенисисти и си размени поздрави с тях.

Григор Димитров е поставен под №13 в основната схема на Australian Open. Церемонията по тегленето на жребия ще се състои утре (11 януари) от 4:00 часа българско време.

Последвайте канала ни в