Бабангида: Деветте контроли на Левски са много – почти един полусезон

Бившият играч на Левски Емил Ангелов – Бабангида заяви, че според него деветте обявени от „сините“ контроли са много, но все пак те ще дадат възможност на треньора Николай Костов да експериментира със състава и футболистите. Той коментира и евентуалните трансфери на основните играчи на клуба Хосе Кордоба и Роналдо.

„Девет контролни мачове са доста и предполагам, че през това време ще се пробват много играчи. Ще се даде шанс и на момчета, които имат по-малко игрово време.

Целта е точно това. Да се видят и нови футболисти и да се прецени дали ще паснат на стила на Левски. Така си мисля. Но, ако трябва да сме честни – девет приятелски мача са много. Това е почти половин сезон. Има идея за това и щабът така е преценил. Колкото до това дали ще натежи евентуална продажба на някои основни играчи, предстои да разберем“, сподели бившият нападател пред „Мач Телеграф“.

„Има интерес към Кордоба и Роналдо. Те имаха силни периоди и съответно такива, в които не се представяха на нужното ниво, но в крайна сметка, ако ръководството е решило, че те няма с какво повече да помогнат, е редно да бъдат продадени. Всеки добре развит клуб с добър маркетинг и управление работи по този начин. Няма футболисти, които остават до края на кариерата си в даден клуб. Ако сумите устройват клуба, е добре да се продадат. Няма да се изненадам, ако това стане. Понякога се случва да си зададем въпроса, след като продадем конкретен играч – дали ще намерим друг с неговите качества, или по-добър. Накрая се случва това, че се намира. Кордоба преди да дойде в Левски беше резерва във втородивизионния Етър. В крайна сметка се превърна в стълб в защитата. Той се разви добре и показа много. Нищо не се знае. Може да се намери два пъти по-добър играч за по-малко пари. Футболът е интересна игра и неочаквано понякога удряш джакпот“, добави Бабангида.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe