Стара Загора отличи бронзовите си медалисти от Световното по ММА

Заместник-кметът на община Стара Загора Радостин Танев връчи специално изработени плакети на бронзовите медалисти от Световното първенство по ММА, провело се в Тирана през ноември, Спас Хаджиев, Кристиян Канев и  Георги Петров от боен клуб „Атила“.

„Знам какво дават бойните спортове – дисциплина, хъс, желание за успех и най-важното е, че ви учи на търпение. Бъдете сигурни, че това ще ви помага и занапред в живота“, приветства медалистите заместник-кметът. Той посочи, че „волята и желанието за победа, които имате са безценни, те са нещо, което ви остава завинаги.

От мое име и от името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров ви благодаря, че за толкова кратко време вие прославяте името на Стара Загора. Благодаря и на вашия треньор, който освен, че ви помага да изкачите стълбичката на успеха, той ви показва и как да бъдете добри“, посочи още Танев.

„Определено не е лесно да бъдеш на такова ниво, успехите, които виждате, са резултат на дългогодишен труд на клуба и спортистите. Всяко едно от тези момчета се е лишило от лични празници, почивки и спокойствие. Достойни са за адмирации, защото са избрали път, който не е лек“, обясни треньорът на младите старозагорски спортисти Ивайло Георгиев. И допълни, че с тези успехи „Стара Загора е на световната карта на световните бойни спортове“.

Преди дни спортистите от боен клуб „Атила“ спечелиха отличието на общността „Добрият Самарянин“ за 2023 година по време на годишните награди на сдружение „Самаряни“.

Последвайте канала ни в