Горещо проучване в … Главата на премиера Денков пада, сложиха го на дръвника

Първите шест месеца от управлението на правителството на акад. Николай Денков изтекоха. Определено не можем да кажем, че те минаха леко и през тях нямаше редица скандали. В разгара им министър-председателят дори бе заплашил, че е възможно да хвърли оставка.

В крайна сметка и въпреки напрежението в некоалицията – ПП-ДБ – ГЕРБ-СДС, нещата сякаш влязоха в обичайното русло и керванът си върви. Двете партии намират опора и в подкрепата на ДПС по някои от най-ключовите законопроекти за страната.

Много от политолозите отчитат колко хубав модел на управление имаме в момента, защото именно подобни опоненти във властта, са си и именно най-големия коректив.

След сътресенията около кървавите протести в София около мача на националите ни на стадион „Васил Левски“, драмата покрай сниманите кодове на машините за гласуване и десетки още по-дребни неразбирателства, правителството продължава да е на власт и ще го гледаме в този състав до месец март, когато се очаква на поста премиер на България да застане Мария Габриел. Това гласи поне предварително уговорената между Борисов и Петков ротация.

Дали обаче правителството ще издържи до този момент и дали Габриел няма да направи кадрови промени в екипа си, предстои да разберем.

От Агенция ви попитахме как оценявате работата на министър-председателя и по-точно: „Справя ли се с работата премиерът акад. Николай Денков?“

За негово нещастие, по-голямата част от читателите ни смятат, че му е време да си ходи, а с него и цялото правителство. Превесът на този отговор е категоричен е се равнява на 70,73% от гласовете на анкетираните.

На второ място се нарежда друг отговор, даващ оценка „Слаб 2“ на Денков – „Не, прави груби грешки и само прехвърля отговорност“. Така са отговорили 17,57% от хората.

Сякаш плахо до третата позиция се е изкачил отговорът „Да, няма по-добър вариант към момента“. За него гласа си са дали 7,56% от анкетираните.

Едва 2,32% от хората смятат, че премиерът се справя и няма смисъл да се сменя с Мария Габриел, а 1,81% нямат мнение.

Гласувайте ТУК в новата анкета на , където питаме: