Кметът на Пазарджик Петър Куленски: Не съм аз човекът, който унищожава спорта в града

Общината е по-важна от частните спортни клубове

Новият кмет на Община “Пазарджик” Петър Куленски говори пред “Марица” и за настоящите проблеми на спортните клубове в Пазарджик.

“В Пазарджик наследих тежко феодален модел, в който е имало безразборен харч на публичните финанси и неправомерно източване на парите за образование и социални дейности”, това заяви новоизбраният кмет на града Петър Куленски в поредния епизод на „Марица Подкаст“.

На последните местни избори той записа впечатляващ обрат срещу сочения за фаворит досегашен градоначалник Тодор Попов, изкарал 4 мандата начело на Община “Пазарджик”.

Заради корекционните практики на предишната власт, Куленски смята да сезира прокуратурата.

Той заварил Общината в трагично финансово състояние, със запорирани сметки, неплатени осигуровки на служителите и задължения към различни доставчици. Новият кмет обаче не губи вяра в доброто бъдеще на общината, след като вече има изготвен оздравителен план съвместно с министъра на финансите Асен Василев, с когото се е срещал няколко пъти през последните дни.

Куленски засегна и темата с елитните волейболен и футболен клуб Хебър, които също са пред финансов колапс.

„Не съм аз човекът, който унищожава спорта в града“, категоричен е новият кмет.

Той обаче смята, че в тази тежка ситуация общината има други приоритети пред частните спортни клубове. Самият Куленски играе за волейболния тим Бенковски в Пазарджик от самото му създаване през 1999 година. 37-годишният кмет е възпитаник на Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ в родния град, а след това завършва право в Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Притежава и магистърска степен по публични финанси. Повече от 12 години е практикуващ адвокат. Семеен, с едно дете.

Последвайте канала ни в