Скандал без край: Изловили убиеца на Митко от Цалапица в грозно престъпление и в Дания

Започна брифингът на МВР и прокуратурата в Пловдив във връзка със залавянето на обвиняемия за убийството на Митко от Цалапица. 

припомня, че в сряда около обяд излезе информация, че Рангел Бизюрев е бил арестуван в Дания, а не както органите на реда предполагаха – Германия. 

В брифинга участват Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив, Стефан Джолев, началник – сектор в Главна дирекция „Национална полиция“ и старши комисар Георги Чергов, директор на ОД на МВР – Пловдив.

„Благодаря на всички колеги работили по случая.

Периодът не беше малък, но важен е резултатът. Имаме отлична комуникация с партньорските служби.

Във всеки един подобен случай с лица, които се укриват, ще получат това, за да може да бъде реализирана наказателна отговорност. Това беше единствената ни цел. Лицето е било с други документи за самоличност“, каза Христева.

Започнал е работа във фирма за почистване на стъкла в Дания. В понеделник уточнихме как той да бъде задържан. Днес Бизюрев беше задържан. Знаехме, че е бил в Германия“, коментира Джолев.

припомня, че задържането на Рангел Бизюрев е изключително важно, защото на практика той може да разкаже какво са правили близнаците Борислав и Валентин Динкови, които бяха обвинени в укриване, и така да се променят техните обвинения.

Тялото на 24-годишният Димитър беше заровено при опит престъплението да бъде прикрито.

Той беше обявен за издирване дни преди тялото му да бъде открито в края на юли. Според първоначалните разследвания Рангел Бизюрев беше избягал в Германия.

За престъплението е предвидено наказание – лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Издирваният мъж има регистрирани криминални прояви, но те са доста назад във времето. Той е напуснал България на 24 юли рано сутринта от летището в София, билетът му е бил предварително заплатен. Не може да се каже обаче дали убийството е било предварително планирано.

Последваха редица протести на жителите на Цалапица за задържането на убиеца на Димитър.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ