Ужасът в Турция няма край, не спират да броят трупове

Тежки бури и наводнения причиниха смъртта на девет души в Турция, включително на един моряк, който загина при потъването на товарен кораб край бреговете на Черно море в Турция. Единадесет други членове на екипажа бяха обявени за изчезнали, съобщава АП. 

Плаващият под турски флаг Kafkametler потъна в неделя, след като се удари във вълнолом извън пристанището край град Ерегли, на около 200 километра източно от Истанбул.

Министърът на транспорта и инфраструктурата Абдулкадир Уралоглу отбеляза, че плавателният съд, който е бил на път за западното турско пристанище Измир, се е ударил няколко пъти във вълнолома, преди да потъне.

Издирвателно-спасителната операция се забави с няколко часа заради лошото време. Но тъй като състоянието се облекчи, спасителите в понеделник откриха тялото на готвача на кораба.

Най-малко трима души загинаха при бурите в град Ерегли, докато петима души загинаха в югоизточните провинции Диарбекир и Батман, след като бяха отнесени от наводнения, причинени от проливни дъждове, съобщи вътрешният министър Али Йерликая.

Сред жертвите са баба и тримата й внуци. Ранени са около 50 души.

Друг товарен кораб, плаващият под флага на Камерун Pallada, се разцепи на две поради тежките метеорологични условия, след като заседна на 5-метрови вълни край Ерегли, съобщи Главната морска дирекция. Всички 13 членове на екипажа бяха спасени безопасно.

Министърът на правосъдието на югоизточната ни съседка Йълмаз Тунч каза, че затворниците са били преместени от затвора на Ерегли в околните съоръжения поради покачващите се нива на водата.