Уайлдър потвърди намеренията си да пробива в ММА

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Деонтей Уайлдър е сериозен в намеренията си да се изправи срещу Франсис Нгану в ММА двубой. Бронзовия бомбардировач все още няма насрочен двубой и чака опонент за битка по правилата на бокса, но преди да се върне между въжетата, е възможно да го видим и в сблъсък по правилата на смесените бойни изкуства.

След като двубоят между бившия шампион на UFC Франсис Нгану и настоящия носител на титлата на WBC Тайсън Фюри се изигра в Саудитска Арабия, едно от спряганите имена за следващ съперник на камерунския ММА боец е именно това на Уайлдър. Американецът споделя пред Bluе Blood Sports TV, че преговорите между неговия щаб и този на Нгану са започнали още преди боксовия дуел на 28-и октомври в Рияд.

“Хората не знаят, но аз и Франсис трябваше да се бием преди битката му с Фюри. Някои неща се появиха и това отложи двубоя ни. Това е просто бизнес. Сега Нгану направи име, което е добре за него. Мисля си, че мога да се бия в UFC и в бокса. Мога да бъда много опасен с тези малки ръкавички. Моята състезателна страна ме кара да се заема и с двете. Не мисля, че има нещо по-готино от това да си шампион и в двата спорта”, заяви Уайлдър.

Последвайте канала ни в