Дъждът в София не спря феновете на тениса да се докоснат до купата на Sofia Open

Лошото време в София не попречи на приятелите на тениса да се включат активно в „Купата среща феновете“ – събитието, което за първи път даде възможност на тенис запалянковците да се докоснат до трофея на Sofia Open.

Под дъждовните капки в ранния съботен следобед малки и големи почитатели на играта имаха възможност да се снимат с купата, връчена им лично от турнирния директор и легенда на българския тенис Орлин Станойчев.

„Представям ви купата на Sofia Open! Както знаете, тя е била печелена от Григор Димитров и сега си пожелавам друг български тенисист да я вдигне“, заяви той пред присъстващите.

На столичния бул.

„Витоша“ имаше звездно присъствие и от настоящото поколение български състезатели. Автографи на феновете раздадоха двамата национали за купа „Дейвис“, които получиха „уайлд кард“ за основната схема на Sofia Open 2023 – Димитър Кузманов и Александър Лазаров. Двамата също не отказаха на никого да се включат в персоналната му фотосесия.

Думите на Станойчев бяха приети сериозно от Кузманов и Лазаров.

„След като турнирният директор пожела българин да вдигне купата, ние приемаме това предизвикателство и нямаме търпение за финала на 11-и“, признаха с усмивка българските тенисисти.

Последвайте канала ни в