Футболен празник на „Колежа“! Ботев приема Локомотив в 118-ото дерби на Пловдив

Отборите на Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) се изправят един срещу друг в така чаканото градско дерби. Срещата, която започва в 19:30ч., ще се проведе на „Колежа“, а по трибуните се очаква да бъде истински футболен празник, тъй като билетите са разпродадени.

Гостите от „Локомотив“ влизат в дербито като трети в класирането.

Те стартираха ударно в шампионата и дълго време бяха водачи в таблицата, но влязоха в лоша серия и нямат нито една победа в последните си пет двубоя за първенство. От края на септември досега „черно-белите“ направиха равенства с Лудогорец, Черно море и ЦСКА 1948 и загубиха от ЦСКА-София и „Берое“. 

В същото време след неубедителното начало на сезона домакините от Ботев влязоха в правилния ритъм и се изкачиха до 11-та позиция. „Канарчетата“ записаха 3 успеха в последните си 4 шампионатни двубоя, като в тези срещи нанизаха цели 15 попадения. Победите бяха над Берое (4:1), Ботев (Враца) (5:3) и Локомотив (София) (6:0).

Дербито е под номер 118 и се завръща на „Колежа“ след дълги години, в които бяхме свикнали Ботев да домакинства на базата си в Коматево. На линия за мача са всички футболисти на Ботев, като единственият контузен, който остава извън сметките на старши треньора Душан Керкез, е Мохамед Брахими.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe