ММА шампион се оплака, че бойците в UFC не получават достатъчно пари

Шампионът на UFC в средна категория Шон Стрикланд (28-5) сподели колко пари изкарват бойците в най-елитната ММА организация. Носителят на пояса при 84-килограмовите, който е известен с “голямата” си уста, сподели в YouTube канала на UFC Fight Pass случка от залата, в която тренира в Лас Вегас, като пример за това защо младите не трябва да се амбицират да изкарват пари от ММА.

“Един мъж дойде при мен в залата и ме попита какво трябва да прави 17-годишният му син, за да стане боец. Казах му, че няма смисъл да прави нищо по въпроса.

Обясних му, че бойците, които се борят за място в UFC в Контендър сериите изкарват 5 000 долара на двубой и още 5 000, ако победят. Ако загубят, няма да получат договор. Ако все пак подпишат с UFC, повечето бойци изкарват около 10 000 за двубой и 10 000 за победа”, споделя новият хегемон в средна категория.

В началото на септември Стрикланд детронира Израел Адесаня с победа с единодушно съдийско решение в Сидни. Американецът доминира във всички пет рунда с отличен бокс и се поздрави с успех в един от най-шокиращите двубои за годината.

“Ако на 24 години те освободят от UFC и си направил едва 60 000 долара в кариерата ти…какво правиш тогава? Започваш да преподаваш кардио-кикбокс. Колко бойци са бедни, след като приключат със спорта? Не имам предвид, че са изиграли всичко, или са пръснали парите си по проститутки, а просто са изкарали малко пари.

След този коментар микрофонът на Стрикланд бе прекъснат от продуцентите на онлайн предаването „Extra Rounds“, което се излъчва в YouTube канала на UFC Fight Pass.

Последвайте канала ни в