БФБ приключи успешно програма на фондацията на ФИБА

Българската федерация по баскетбол приключи успешно участието си в програмата на фондацията на ФИБА Youth Leadership 2023.

България бе представена от Георги Митровски, а общо 17 участници на възраст между 19 и 34 години, излъчени от своите федерации, се включиха в четири виртуални сесии, както и на присъствен семинар в централата на ФИБА в Швейцария. Младежките лидери успяха да се научат как да използват баскетбола, за да създадат положително въздействие в своите общности.

В хода на програмата се проведоха различни събития, част от инициативата Basketball For Good.

България организира дарителска кампания по време на Европейското първенство за девойки U18 в Дивизия B, на което София бе домакин през лятото.

Всеки от тимовете на шампионата имаше възможност да дари свои екипи за каузата, които след това бяха раздадени на над 100 деца в риск от различни инситуции по време на спортен турнир във Велико Търново.

Това стана възможно благодарение на сътрудничеството на Българската федерация по баскетбол и Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.

Част от инициативите на останалите участници бяха насочени към климата, екологията, темата за здравето, както и устойчивото развитие.

Последвайте канала ни в