Млад роден талант разказва за тренировъчния процес в Англия

Футболният агент Георги Захариев през своята платформа Кампиония продължава с документалната поредица, която има за цел да представи как работят академиите на Запад. Най-новото видео е със състезателят в академията на Бирмингам Стоян Пергелов. Левият бек е роден през 2006-та година и започва своята кариера в Несебър, а в последствие преминава в Черноморец Бургас. Когато е на 13 години, семейството му се мести в Англия.

Първоначално там започва да тренира в малък аматьорски клуб, а не след дълго е забелязан от скаутите на Уулвърхемптън. След като прекарва две години в академията на „вълците“, той се мести в Бирмингам, където тренира и до сега. 

Във видеото Стоян споделя любопитни подробности от тренировъчния процес в Англия: „За разлика от България, тук почти няма сухо бягане – всичко е с топка. Успоредно с това всеки ден ходим по 45 минути на фитнес и работим с тежести, а не със собствено тегло. Системата тук е такава, че ходя на училище 2 пъти в седмицата, а през останалото време тренираме на базата двуразово. Първата тренировка обикновено е около час и половина или два, а следобедната е индивидуална и е около час и 15 минути.“ 

В интервюто се включва и бащата на Стоян – Ивайло Пергелов, който споделя любопитни неща относно заминаването в чужбина, трудното начало и жертвите, които едно семейство трябва да изтърпи в името на успеха. 

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe