Победа за Чамасанян на MAX FIGHT 56

Роберт Чамасанян спечели с 2-1 съдийски гласа срещу Олексий Ширяев на галавечерта MAX FIGHT 56, наблюдавана на живо от суперзвездата на бойните спортове Конър Макгрегър. Ирландската ММА легенда е в България за реклама на уискито си “Proper 12”, а визитата му е организирана от агенция locals.bg.

Чамасанян започна битката по-агресивно с преса и опити за удари със задната му права ръка в трупа на съперника му. Украинецът прие ролята на котраатакуващ боец и използваше сайд-степове и контриращи крошета, за да отбелязва точки.

В края на първата част се отвори арката на челото на боеца от Пловдив, но в почивката кътменът Евгени Василев се погрижи да “закърпи” Чамасанян.

Високото темпо продължи и във втората част. Боксьорът с арменски корени не спираше да атакува. В средата на рунда той успя да отвори аркада над дясното око на Ширяев. Състезателят на Боксов клуб Левски все пак имаше своите добри моменти с контриращи крошета.

Третият рунд беше доста равностоен и след края му зрителите с интерес очакваха да чуят решението на съдиите, защото не можеше да се предположи с категоричност.