Българчетата продължават само с победи на турнир до 12 г. от Тенис Европа в Тирана

Нови четири победи от четири мача записаха българските таланти на турнира до 12 г. от втора категория на Тенис Европа в Тирана (Албания).

Момчетата играят в групова фаза, а момичетата на пряка елиминация.

При момчетата Камен Иванов победи Ерион Призрени от Косово с 6:4, 4:6, 10-4.

Дамян Аврамовски разгроми Едон Адеми от Албания с 6:0, 6:0.

При момичетата Рая Маркова и Илина Илиева се класираха за четвъртфиналите на сингъл. Маркова елиминира Анжел Ходжа от Албания с 6:2, 7:5, Илиева се наложи над друга представителка на домакините Ива Камаж с 6:0, 6:2.

В турнира участват тим 2011 от пътуващите отбори във възрастовите групи до 12 г. и до 14 г., които са осигурени финансово за участие в турнири през календарната 2023 г. Така Българска федерация по тенис продължава традицията да подпомага участието на млади талантливи състезатели за участие на международни турнири. През тази година 16 момичета и момчета родени между 2009 и 2012 г. ще бъдат подпомогнати за участие на по седем турнира от календара на Тенис Европа. БФТ ще покрие всички разходи на младите ни таланти.

Отбор 2011 е в състав Дамян Аврамовски (Бароко спорт), Камен Иванов (Изида), Илина Илиева (Виа Тенис Стар), Рая Маркова (Августа Траяна) с капитан Бранко Аврамовски.

Участието на Отбор 2011 се осъществявя със спонсорската подкрепа на EGT и SATSPORT официален вносител за България на немския спортен бранд „BIDI BADU“