Разсекретиха новата Skoda Superb преди представянето СНИМКА

Шпионска снимка на новото поколение Skoda Superb е публикувана в интернет. Флагманският модел на чешката марка ще бъде представен през септември, съобщава Autoevolution.

На фотографията е запечатана Skoda Superb Combi комби. Снимката е направена в Германия.

Колата запазва познатия дизайн с релефни странични стени. Радиаторната решетка е станала по-широка, а фаровете, напротив, са по-тънки.

По-рано бяха публикувани характеристиките на очакваната нова Skoda Superb. Комбито е нараснало на дължина до 4912 мм, а лифтбекът до 4902 мм. Ширината е 1849 мм, височината е 1481 мм, а междуосието е 2841 мм.

Новата Skoda Superb ще стане по-просторна отвътре, а обемът на багажника ще се увеличи до 690 литра в комбито и 645 литра в лифтбека. В салона ще има нов виртуален приборен панел и голям 12,9-инчов сензорен екран.

Skoda Superb 2024 ще запази платформата MQB. Моделът ще бъде оборудван с бензинови турбо двигатели от 1.5 и 2.0 литра, както и 2.0-литрови турбодизели с мощност от 150 до 265 к.с.

Очаква се и plug-in хибрид Skoda Superb с 218 конски сили. На купувачите ще се предлагат версии с предно и задвижване на всички колела. Моделът ще се произвежда в завода в Братислава заедно със сродния Volkswagen Passat B9. 

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!