Савана Маршал преминава към ММА

Неоспоримата шампионка в средна категория в професионалния женски бокс Савана Маршaл вече е част от бойната организация Professional Fighters League (PFL). Това бе съобщено в официалната уеб страница на веригата. 32-годишната боксьорка е подписала дългосрочен договор и преминава към смесените бойни изкуства, допълва се в информацията от PFL.

“Развълнувана съм да започна пътя си в ММА именно в PFL.

Горда съм, че ще се присъединя към списъка с най-талантливи дами в бойните спортове и ще продължа да повишавам нивото на женския спорт”, написа Маршъл в официално изявление.

Все още не се знае коя ще бъде първата състезателка, която ще застане в клетката срещу англичанката с прякор Тихия убиец. Единствената боксьорка, която успява да нанесе загуба на Маршал в 14 професионални двубоя, Клариса Шийлдс, също е част от PFL. Към момента дамите са с резултат 1-1 помежду им. В аматьорския бокс Маршал успява да надделее над Шийлдс.

Друго голямо име от женския бокс, което наскоро се присъедини към редиците на PFL е това на Аманда Серано (45-2). Пуерториканката, която е неоспорим шампион в категория перо в женския бокс, все още не е дебютирала в ММА.