Мистерия с българин, купил едно от най-ексклузивните и нови Lamborghini в света

В края на миналата година Lamborghini представи повдигната версия на своя суперкар Huracan, която прие името Sterrato. Тя се отличава по-високо с 4.3 сантиметра окачване от това на Huracan Evo, а освен това са поставени и специално разработени офроуд гуми дело на Bridgestone.

Спирачките са с диаметър от 381мм отпред и 356мм отзад.

Стъпката на колата е с около 3см по-широка в сравнение със стандартен модел, а от Lamborghini са пренастроили режимите за работа на колата, за да ги съобразят с промените по окачването.

Двигателят е познатия 5.2-литров V10 с мощност от 602 конски сили и максимален въртящ момент от 560 нютон метра. Те се предават към четирите колела, а за смяната на предавките се грижи автоматична трансмисия със седем предавки.

Ускорението до 100км/ч отнема 3.4 секунди, а максималната скорост е 260км/ч. Арките на калниците са получили допълнителни „раздувки“, за да поберат новите 19-цолови гуми, а върху тавана е монтиран допълнителен въздуховод, който да осигурява свеж въздух за двигателя.

Визията завършва с допълнителни LED светлини и защити на предната и задната броня, както и релси върху покрива за допълнителен багажник и оборудване.

Интересното е, че от модела ще бъдат направени само 1499 броя, а производството е започнало през февруари 2023 година.

Това означава, че българската бройка, чийто снимки са споделени в Instagram стори от bulgarian_registry е една от първите бройки в целия свят. За момента не знаем много за конкретния автомобил, но можем да видим, че е регистриран в София.