Локомотив (София) пробва юноша на ПСЖ

Футболист със сериозна визитка във Франция дойде на проби в Локомотив (София). Става въпрос за 27-годишния десен бек Стефан Ламбес. Той започва кариерата си в школата на Пари Сен Жермен. С тима от Париж има участие в младежката Шампионска лига на УЕФА през есента на 2013-а.

Не успява обаче да пробие в първия отбор, като играе само за Б селекцията на ПСЖ.

Играчът обаче има солиден стаж в Лига 2 на Франция. Там записва 58 мача за Лориен, Лавал, Орлеан и Кевили. В третото ниво на страната има още 59 срещи.

Ламбис е бивш юношески национал на „петлите“ до 17 години. Впоследствие обаче избира да играе за втората си родина – Хаити. Зад гърба си има 16 двубоя за островната държава. Дебютира на 9 септември 2015-а.

Единственият проблем за десния бек е, че не е играл от 1 година. За последно през сезон 2021/22 е носил екипа на Кевили. Затова и от „Надежда“ са поискали първо да видят качествата му, преди евентуално да се стигне до договор. Играчът е бил предложен на старши треньора Стойчо Стоев, който се е съгласил да го види в тренировките. Селекцията при столичани все още не е приключила, като в клуба очакват и офанзивен футболист.

„Тема спорт“


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe