Турция все пак ще разчита на една от най-големите си звезди срещу България

Центърът на Хюстън Рокетс Алперен Шенгюн е променил мнението си и ще се присъедини към лагера на турския национален отбор преди началото на олимпийския предквалификационен турнир, съобщава “Fanatic”. Първоначално изгряващата звезда в НБА нямаше намерение да играе за страната си това лято, но все пак в крайна сметка той ще бъде част от състава на южната ни съседка за двубоите с България, Украйна и Исландия в турнира, който ще се проведе от 12 до 20 август в Истанбул.

211-сантиметровият състезател изкара втория си сезон в НБА, в който отбеляза значителен ръст в представянето си, въпреки че нападението на Хюстън се движеше повече около гардовете Джейлън Грийн и Кевин Портър-младши. Бивайки трета опция в “ракетите” турският национал постигаше средно по 14.8 точки, 9.0 борби и 3.9 асистенции в 75 двубоя с екипа на тима.

Интересен факт е, че Шенгюн вече е играл срещу съперници от България. Това се случи на 29 януари 2021-ва, когато Балкан постигна пирова победа със 74:71 над тогавашния отбор на Шенгюн – Бешикташ, за да се класира за Топ 16 фазата на ФИБА Къп. Във въпросния двубой центърът изригна с 28 точки и 11 борби, но усилията му не бяха достатъчни срещу българския тим.

Снимки: Gettyimages