Гришо загуби във Вашингтон на двойки

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, загуби в откриващия си двубой на двойки от АТР 500 надпреварата във Вашингтон. Българинът, който бе в тандем с Никола Маю, от Франция претърпя поражение от двойката Джейми Мъри – Майкъл Винъс със 7:6(3), 3:6 5:10.

Българо-френският тандем претърпя сложни перипетии в първия сет, като допусна ранен пробив, но после успя да обърне нещата в своя полза и в края на частта изравни за 5:5, което бе последвано и от тайбрек. Там Димитров и Маю бяха безупречни и затвориха сета, губейки само три точки.

Във втората част обаче Джейми Мъри и Майкъл Винъс не дадоха шанс на противниците си. Те отново стартираха силно и дръпнаха с 4:1, като не позволиха на Димитров и Маю да се върнат, както в първия сет и загубиха още само два гейма, за да затворят втоприя сет с 6:3.

В заключителната трета част българо-френската двойка отново не успя да се противопостави на съперниците си. Мъри и Винъс стартираха мощно и се озоваха с преднина от 9:2, при което се нуждаеха вече от само точка, за да стигнат до финалния успех. Гришо и партньорът му успяха да върнат няколко точки, но само направиха загубата си една идея по-почетна и в крайна сметка отстъпиха с 5:10.

Така оттук насетне най-добрия ни тенисист ще се фокусира върху турнира на сингъл, където на старта ще срещне американеца Макензи Макдоналд, който надви с чиста победа от 6:3, 6:3 Диего Шварцман от Аржентина.

Снимки: Gettyimages